Jubileumboek

Vier je binnenkort met (of binnen) je bedrijf een jubileum?

Denk je eraan een jubileumboek te laten maken, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen, en hoe je dit aanpakt?

 • Kijk je op tegen het proces?
 • Wil je graag weten wat ze mogelijke kosten zijn?
 • Het überhaupt (nog) haalbaar is qua tijd?

Wij gaan graag met u in gesprek om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Zodat we met soepel een mooi boek maken dat recht doet aan de geschiedenis van het bedrijf en deze vastlegt. Zodat momenten die belangrijk waren de aandacht krijgen die ze verdienen, weer tot leven komen en blijvend herinnerd worden.

Jubileumboeken maken is specialistisch werk. Wij zijn hier deskundig in. Al onze boeken zijn maatwerk – afgestemd op het bedrijf, de doelgroep, het (beeld)verhaal en financiële mogelijkheden.

Ook besteden we heel veel aandacht aan het proces. Samen met u duiken we in het verleden en beschrijven we belangrijke gebeurtenissen. We onderzoeken ook de relaties tussen de feiten van toen en nu en beschrijven deze.

Beeldtaal en juweeltjes van weetjes

Juweeltjes van weetjes en anekdotes worden door onze journalisten en tekstschrijvers opgedoken uit de archieven. Eveneens bepalen we samen vanaf de start de vormgeving. De verhalen en beelden krijgen daardoor een mooie verhouding. Op basis van de vormgeving / beeldtaal verwerken we het archiefbeeld en we laten nieuwe foto’s maken in een stijl die erbij past. En de jubileumboeken rollen pas vanaf de persen zodra iedereen tevreden is over de digitale versie.

Het uiteindelijke resultaat zet het bedrijf (en wellicht jezelf) in het zonnetje en is een prachtig cadeau voor medewerkers en relaties. Een cadeau dat bovendien de relaties intensiveert.

Hoe start het maken van een jubileumboek?

We starten met een kennismakingsgesprek. Om te checken of er een goede klik is, onze stijl en die van jou moeten bij elkaar passen. Jij geeft aan wat je wensen en verlangens zijn. We overleggen hoe we die in vullen. Samen bepalen we hoe het jubileumboek eruit gaat zien.

En natuurlijk ook hoe het voelt als je het straks in handen hebt. Klassiek met harde kaft en in linnen gebonden met gouden foliedruk is bijvoorbeeld prachtig en zeer stijlvol. Dat voelt én luxe én zwaar én stevig. Een mooie fullcolor stofomslag maakt het dan helemaal af. Uiteraard zijn ook andere uitvoeringen mogelijk.

Tijdens enkele interviews bespreken en herbeleven jullie met de tekstschrijvers de belangrijke momenten in het bestaan van het bedrijf. In een paar sessies bepalen we de vast te leggen onderwerpen en de belangrijkste personen om te interviewen. Ook zoeken we in de archieven, zowel openbare als het bedrijfsarchief naar tekst en beeldmateriaal. Je zult verrast zijn over het verleden van het bedrijf.

Met als eindresultaat een prachtig boek vol foto’s en verhalen. Van hoogtepunten, dieptepunten én doorbraken.

Zonder jubileumboek van het bedrijf gaat die geschiedenis mogelijk verloren. Prachtige momenten en moeilijke beslissingen verdwijnen daardoor in de vergetelheid.

Een mooi voorbeeld van een boek dat wij eerder maakten, is Achter Rotterdamse deuren. Dit is het Jubileumboek ter ere van het 10-jarig bestaan van de welzijnsorganisatie SONOR. De directeuren René van der Voorn en Hugo Mulder waren de opdrachtgevers. De tekstschrijfster Ria de Wit van Zegge en Schrijve interviewde zowel klanten als medewerkers. Zij schreef prachtige waargebeurde verhalen over de belevenissen van de medewerkers. Ontroerend en inzicht gevend!

Denk je: ‘Ik wil graag een keer afspreken om de mogelijkheden voor mijn bedrijf te bespreken’, stuur ons een bericht via of maak gelijk telefonisch een afspraak (tel. 010-285 07 48)

Veel gestelde vragen over (het maken van) jubileumboeken:

 • Hoe groot en dik moet een jubileumboek zijn?
  Je kunt al een boek maken vanaf 16 pagina’s. Door met papierdikte en bindingswijze te werken ontstaat een boekje waar je trots op kunt zijn / mee voor de dag zult komen. 
  Om in aanmerking te komen voor het voordelige lage 6% btw-tarief is het minimaal aantal bladzijdes wel wat groter, namelijk meer dan 36 pagina’s.
 • Kost het maken van een jubileumboek mij veel tijd?
  Nee, door onze deskundige begeleiding vanaf het begin tot het einde gaat het proces zeer efficiënt.
 • Hoeveel tijd kost het maken van een jubileumboek?
  Voor de tijd tussen de informele inventariserende gesprekken tot het boek op de koffietafel van jouw relatie moet je rekenen op 3 tot 12 maanden.
 • Schrijven jullie het boek voor mij?
  Ja, de Boekontwerpers huren freelance tekstschrijvers, fotografen en historici in en zijn van het begin tot einde betrokken voor een prachtig eindresultaat.
 • Wat hoort erin te staan?
  Met dit boek vieren we het jubileum. We eren de oprichters en medewerkers. De ideeën die ze hadden bij de oprichting en hoe dat in de praktijk uitpakte. Evenals de hoogte en dieptepunten. Ook de vestigingslocaties zijn belangrijk. Wat gebeurde waar en wanneer. Gewonnen prijzen en publicaties in het nieuws.
 • Hoe groot en dik wordt het?
  Het formaat, het aantal pagina’s en de uitvoering bepalen we samen.
 • Wat kost een jubileumboek?
  Voor de productie van een Jubileumboek moet je gauw rekenen op € 12.500 exclusief btw. Dit is mede afhankelijk hoeveel werk je uitbesteedt, de uitvoering en de oplage.

Kortom een Jubileumboek van papier:

 • is prachtig relatiegeschenk voor klanten en medewerkers
 • creëert trots, begrip en betrokkenheid bij medewerkers
 • biedt kennis en (h)erkenning bij opdrachtgevers
 • is een krachtige manier om geschiedenis vast te leggen
 • is een tastbaar geschenk, veel toegankelijker en langer houdbaar dan digitale varianten
 • en veel makkelijker te maken dan u wellicht vermoed.

Een mooi voorbeeld  is Achter Rotterdamse deuren. Dit is het Jubileumboek ter ere van het 10-jarig bestaan van de welzijnsorganisatie SONOR. De directeuren René van der Voorn en Hugo Mulder waren de opdrachtgevers. De tekstschrijfster Ria de Wit van Zegge en Schrijve interviewde zowel klanten als medewerkers. Zij schreef prachtige waargebeurde verhalen over de belevenissen van de medewerkers. Ontroerend en inzichtgevend!


Jubileumboek

 • Prachtig relatiegeschenk voor klanten
 • Meer trots, begrip en betrokkenheid bij medewerkers
 • Kennis en (h)erkenning bij opdrachtgevers
 • Krachtige manier om geschiedenis vast te leggen
 • Boeken van papier zijn anders maar veel toegankelijker en langer houdbaar dan digitale varianten.

Wil je ook een jubileumboek?
Bel ons 010-2850748, dan komen we graag langs om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. E-mailen mag ook .