Achter Rotterdamse deuren

Jubileumboek, een ontwerp met vrolijke illustraties en verhalen van medewerkers

Ontwerpen, uitwerken en produceren van het jubileumboek ter ere van het 10-jarig bestaan van SONOR
ontwerp van de tweede voorkant van het Jubileumboek 10 jaar viering bestaan SONOR
ontwerp van een binnenwerkpagina van het Jubileumboek 10 jaar viering bestaan SONOR
Spread met illustratie van Sybren Vlasblom voor het Jubileumboek van SONOR. Van het kastje naar de muur worden gestuurd. De illustratie gaat over een watermeter die zo in de weg zit dat je niet meer op de wc kan zitten.
Spread met illustratie van Sybren Vlasblom voor het Jubileumboek van SONOR. De illustratie gaat over een meisje waar thuis het gas is afgesloten waardoor ze bij -10 in de kou zitten.
ontwerp van jubileumboek voor stichting, laatste pagina met colofon, 10 jaar viering SONOR

De medewerkers van SONOR komen achter deuren die voor anderen gesloten blijven. Zij ontmoeten mensen in diverse situaties; soms alledaags, soms heel bijzonder. De verhalen in dit boekje zijn een weerspiegeling van die ontmoetingen tijdens tien jaar opbouwwerk in Rotterdam.

Verschenen ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van opbouwwerkorganisatie SONOR. Journaliste Ria de Wit interviewde klanten en medewerkers en schreef ontroerende verhalen over het leven achter Rotterdamse deuren. De Boekontwerpers maakten het ontwerp en verzorgden de illustraties. Singer-songwriter Joost Pieters schreef een passend lied, dat te horen was op een bijgeleverde cd.

Wil je ook een mooi boek? Neem contact met ons op.

Boek gedrukt in 2 PMS kleuren, 17 x 20 cm, 40 pagina’s in dubbele omslag.

Opdrachtgever: SONOR, stichting onderneming opbouwwerk Rotterdam

“Dit is een van die dingen die ik erg leuk vind om te doen: bij korte verhalen illustraties maken en dit samenbundelen in een zelf vormgegeven boek.”

Sybren

Het notitie boekje waarin opbouwwerkers hun ervaringen, hun verhalen en anektdotes opschrijven, is de inspiratie bron voor dit boekje. We hebben gekozen voor het formaat en uiterlijk/uitstraling van een schriftje maar dan wel net een beetje chiquer omdat het tenslotte om een jubileum gaat.

Het boekje heeft een dubbele omslag. De buitenomslag begint iets lager dan de binnenomslag, een ‘deur’ die iets korter is zodat je net naar ‘binnen’ kunt gluren, net achter die Rotterdamse deuren. Hierdoor is de hele titel ‘Achter Rotterdamse deuren’ deels zichtbaar. Dit symboliseert de verborgen verhalen achter de Rotterdamse deuren.